Bran 12 desember 2013

General President Supreme 1 hadde sørget for invitasjon til selveste Greven i Bran (kjent som Dracula) Det er kanskje mer korrekt å si at han inviterte seg selv og oss. I alle fall skulle vi oppover og se hvordan det stod til der.

Planen om leie av bil ble endret til busstur. Dett er veldig enkelt, billig men ikke så raskt. Bussen ville nok fått problemer i en norsk EU test. I alle fall kom vi oss frem.

På noen av bildene må det klikkes på for å se hele.

 

Medlem Kasbo koser seg på bussen.

IMG_8279

 

General President Sundell var fornuftig kledd for det kalde klimaet og godt representert på vegne av Hammers

IMG_8328

 

Vi var litt dystre etter ankomsten da vi hadde forventet oss store og bratte fjell som i Norge.

IMG_8282

 

Men når vi først kom oss inn på slottet så ble det en positiv overraskelse med tanke på hvor flott og omfattende slottet faktisk var. Det var heller ingen ulempe at dette vanligvis turistinfiserte stedet ikke var så veldig infisert i øyeblikket. Etter passering av gater med salgsboder og fått betalt inngangen bar det inn for å leite etetr greven.

 

 

IMG_8320

 

En vektskål som vekker Sundells oppmerksomhet

IMG_8318

 

 

 

I denne smale trappeoppgangen bør man ikke være for kraftig bygget for å komme igjennom.

 

IMG_8292

 

 

 

IMG_8295

 

 

 

 

På veien ned ble det litt handling av suvenirer. Som far så er Espen økonomisk anlagt og har lært seg å prute. Mye billig “hjemmelaget” i Kina ble innkjøpt.

 

Disse felene fikk sin egen konkurranse. Vidar trodde han snøt Generalen med den siste fela som han hadde lyst på. Til og med billigere enn utgangspunktet. Men Sundell er ikke tapt bak en krakk og fikk sporet opp en til som ble prutet ned til en brøkdel av opprinnelsen. Dessverr for Vidar så ble den billigere, men det ble tatt med et smil. Vi får se om fela blir bytta bort etter hvert.

 

 

Etter denne noe kjølige fornøyelsen bar det tilbake til Brasov. Lunsjen ble inntatt og taxi til jernbanestasjonen bestilt. Vi hadde fått lapp fra hotellet om hvilket tog vi skulle ta. Lappen leverte Vidar i billettluka og vi fikk melding tilbake flere ganger om at dette var “slowtrain”. Jaja greit for oss, det var jo ganske slow oppover også så vi antok det ble det samme. Dessuten var det 2 timer til neste tog…. trodde vi. Dessuten var det halv pris i forhold til oppover.

Oppe på perrongen oppdaget vi at toget var slow og skulle bruke 4 timer på disse 15 mila. I tillegg stod Intercity toget ved siden av og skulle dra 10 minutter før oss. Gode forsøk på å bestikke en offentlig tjenestemann gikk ikke. Det var heller ikke tid til å gå i luka for å få nye billetter.

Så da gikk vi “lykkelige” til toget vårt og tenkte på at vi sparte 40 kroner hver. Men togturen ble bra den der vi satt i andre etage med god utsikt helt til mørket senket seg.

Og nå er vi tilbake i Bucuresti og klare for nye eventyr i morgen.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s